Proud-Nerds-logo-CMYK-zwart

Headless Composable Commerce

eCommerce platform voor product experience
Visual eCommerce is een platform op basis van headless micro-service architectuur.
Ga voor schaalbaarheid, hoge performance, toekomstige continuïteit en connectiviteit

Wat is Composable Commerce?

Headless Composable Commerce is een e-commercelandschap waarin verschillende applicaties worden samengebracht. Een “traditionele” webshopapplicatie kan vaak niet snel genoeg inspelen op marktontwikkelingen en heeft meestal enkele kernfunctionaliteiten. Tegelijkertijd ontbreken bepaalde functionaliteiten die essentieel kunnen zijn voor jouw specifieke bedrijfscase. Flexibiliteit in het gebruik van applicaties en functies is van grote waarde in de huidige online commerciële strategie. De aanpak van Headless Composable Commerce stelt ons in staat om mee te bewegen en te groeien met marktontwikkelingen. Het kan worden gezien als een bouwdoos waarbij de blokken samen één geheel vormen wanneer ze gestapeld worden.

Wat is Headless?

De term “Headless” in de context van webapplicaties kan in het Nederlands letterlijk worden vertaald als “Hoofdloos”. Hierbij wordt het “hoofd” gezien als de voorkant van de webapplicatie, dat wil zeggen de interface die klanten gebruiken om informatie op te zoeken of producten te bestellen.
Aan de andere kant wordt de back-end, het beheersysteem, gezien als de achterkant van de webapplicatie. Het mooie van Headless Composable Commerce is dat je een applicatie kunt gebruiken zonder dat de voorkant van dezelfde applicatie wordt gebruikt. In veel gevallen wordt het “hoofd” van de applicatie op maat gemaakt als een aparte front-end.
Hierin worden precies de functies en het uiterlijk geïmplementeerd die passen bij jouw specifieke bedrijfscase, en dit wordt aangepast voor de geschikte apparaten.

Inrichting naar business case

Samen definiëren wij de beste applicaties en inrichting geschikt voor jouw business case. Het bepalen hiervan kan uiteraard in een strategie fase. Samen combineren wij dit tot een op maat gemaakte schaalbare “Headless Composable Commerce” oplossing. Of het nu gaat om het koppelen van het commerce proces aan het productie proces of het ontsluiten van informatie naar apps, marketplaces, wearables, sociale verkoopkanalen of websites.

Bijvoorbeeld, je kunt ervoor kiezen om alleen de 3D-productconfigurator in te richten en te integreren op een bestaande website of eCommerce-applicatie.

Het Visual eCommerce platform bevat standaard een breed scala aan applicaties, die hieronder en hiernaast zijn toegelicht.

Visual eCommerce - Headless Composable Commerce

Standaard applicaties

Native mobiele app ervaring vanuit elke Browser

React PWA

De “voorkant” van het platform is gerealiseerd als PWA. De ervaring op mobiel is geoptimaliseerd op wat gebruikers gewend zijn. Swipen, sliden, zoomen en maximaal gebruik van schermruimte. Door de PWA performance optimalisaties is het razendsnel. Gebruikers kunnen eenvoudig de applicatie toevoegen met aan het homescreen. Gewoon, tussen alle apps. De content pagina’s scoren zelfs een 100/100 score in Google Pagespeed.

pwa-icon
next-js-logo
logo-react-svgrepo-com
graphql-logo-black-and-white
Webshop

Magento 2

Enterprise Visual eCommerce maakt gebruik van Magento 2 als basis voor de webshopfunctionaliteiten. Met de uitgebreide orderbeheermodule kan zelfs een belangrijk deel van een CRM- of ERP-systeem worden geïntegreerd.

Enkele van de standaard beschikbare functionaliteiten zijn onder andere klantenbeheer, orderbeheer, offertes, productcatalogusbeheer, verzendmethoden en -kosten, kortingscodes en regels, data-export en nog veel meer.

Uiteraard bevat de webshop alles wat nodig is voor een optimale winkelervaring en het verhogen van de conversie. Denk hierbij aan social login via Facebook of Google, productpagina’s en een geoptimaliseerde checkout.

PSP integraties standaard beschikbaar
Content Management (Website CMS)

WordPress

WordPress dient als de motor voor websitecontent en SEO-optimalisatie. Het stelt content editors en ontwerpers in staat om vrij te werken binnen de richtlijnen van het merk. Met behulp van de editor-widgets kunnen prachtig vormgegeven pagina’s snel en efficiënt worden gemaakt met sliders, collages, banners en call-to-action-elementen. Dit alles uiteraard op een prachtige visuele wijze weergegeven.

CDP - Personalisatie - Configurator Management

Business Manager

De Business Manager is een data-management applicatie, gerealiseerd door het React team van Proud Nerds. De manager maakt het mogelijk extra klant-data te beheren, personalisatie regels op te stellen en de product configurator modellen te onderhouden. 
Beheer, kopieer en importeer data. Of koppel het met ons aan jouw CRM, CDP of ERP applicatie. 

De Visual eCommerce Business Manager
logo Active Campign and SendGrid
Marketing Automation

Sendgrid / Active Campaign

Het optimaliseren van transactionele eCommerce email communicatie is essentieel in de interactie met klanten. Alle transactionele email communicatie zoals klant registraties, bestellingen en verzendnotificaties zijn gekoppeld aan Sendgrid. Design emails tot in perfectie en communiceer de juiste boodschap. Daarnaast kun je bijhouden of e-mails succesvol zijn afgeleverd en gelezen.

Automatiseer marketingopvolging met behulp van toonaangevende Marketing Automation-applicaties zoals ActiveCampaign. Dankzij de gegevenskoppeling met ActiveCampaign weet je precies wat klanten gaan bestellen. Communiceer voorafgaand aan het bestelproces of volg op met vooraf ingestelde acties.

API en Database connectiviteit & script integraties

Jouw gewenste applicatie

De applicaties binnen het platform communiceren met elkaar via GraphQL API’s. Het koppelen van extra applicaties is op vergelijkbare wijze mogelijk.

De datalaag kan via een data wachtrij verbonden worden met externe data-systemen. Zoals Google Bigquery en  PowerBI.

Het toepassen can script integraties is een vanzelfsprekendheid. 
Integreer jouw applicatie naar keuze, zoals VWO, Analytics, Tag Manager, Cookie compliance, Hotjar, Chat en meer. 

logo van GraphQL API

Waarom een Headless Composable Commerce platform?

Connectiviteit naar business case

Koppel met ons jou CRM, ERP, Data warehouse, PIM en productie software. Zo ben je volledig in controle.

Native app ervaring, supersnel

De juiste presentatie en ervaring, ongeacht het type apparaat. De PWA applicatie heeft een Native Mobiele App ervaring, zonder de uitdagingen van kostbaar onderhoud.

Schaalbaar en flexibel

Gebruik wat nodig is, wanneer het nodig is. Op- of afschalen in functionaliteit en techniek is mogelijk.

Toekomstbestendig

Het headless platform groeit mee met de markt en mogelijkheden. Een deel van het applicatie landschap vernieuwen is immers minder werk dan complete vervanging.

Niet alleen CPQ maar ook CPO

Van presentatie tot productie en logistiek

Waar andere webapplicaties “Configure, Price, Quote” hebben gaat Enterprise Visual eCommerce een stap verder. 

ERP & CRM koppeling

Breng data vanuit een ERP of CRM in de applicaties. En lever de eCommerce data zoals klantgegevens, offertes en orders weer af.

Exporteren productiedata

De order- en configuratie data kan zo ingesteld worden dat het productieproces er direct mee verder kan.

Statistieken, BI en Data warehouse

Ontsluit de data eenvoudig naar externe applicaties voor data-analyse.

Fulfilment integratie

Optimaliseer de logistiek door fulfilment partners te bieden met klant-en-klare order data.

Let's talk

Aan de slag met headless eCommerce?

Wij zijn benieuwd naar jouw ambities! We leggen je met plezier uit wat Enterprise Visual eCommerce voor jouw kan betekenen binnen jouw eCommerce strategie.