Visual experience

Geef je klanten een geweldige interactieve zintuigelijke ervaring. Laat jouw product(en) online uitblinken
3D weergave, configurator, augmented reality en scroll telling

Ga voor visuele product experience

Configureer elke optie

3D product configurator

Laat klanten zelf kleuren kiezen, tekst invoeren, afbeeldingen toevoegen en extra opties kiezen. Presenteer jouw aanpasbare producten in gelaagd 2D of via een interactieve 3D ervaring. Stel afhankelijkheden of verplichte opties in als deze van toepassing zijn. Je hebt uiteraard ook controle over de prijsopbouw. 

3D configurator van motorhelm
Presenteer elk detail

3D product weergave​

Geef klanten een gedetailleerde kijk op jouw producten. Voeg 3D-weergave toe aan bestaande productfoto’s of vervang ze volledig door 3D-weergave.
Presenteer jouw producten in 3D op categoriepagina’s, zoekresultaten en de productdetailpagina. En als jouw producten aanpasbaar zijn met interessante opties, richt dan de product configurator in. 

Laat producten zien, waar ze terecht komen

Augmented Reality

Een van de meest innovatieve manieren om klanten een meeslepende productbeleving te geven, is augmented reality (AR). AR stelt klanten in staat om producten virtueel te ervaren alsof ze fysiek aanwezig zijn. Ze kunnen het product vanuit verschillende hoeken bekijken, details inzoomen en zelfs interactief met het product omgaan. Dit verhoogt de betrokkenheid en geeft klanten een realistisch beeld van hoe het product eruitziet en functioneert.

Tablet die een stoel in Augmented reality laat zien
Scroll telling van een prullenbak
Vertel jouw productverhaal, interactief in 3D

3D scroll telling

3D scroll telling is een innovatieve techniek waarmee producten tot leven komen op het scherm. Het combineert de kracht van 3D-visualisatie met het interactieve aspect van scrollen op een webpagina, wat resulteert in een meeslepende ervaring voor de gebruiker.

Terwijl de gebruiker naar beneden scrolt, onthult de webpagina geleidelijk verschillende elementen van het product

Presenteer product content eenvoudig en consistent

Ontwerp product pagina's met een componenten bibliotheek

De juiste visuele presentatie van jouw content en producten is van groot belang in het overbrengen van de juiste ervaring. De klantreis moet vanzelfsprekend, consistent en aantrekkelijk zijn, met een wow-factor. Om dit voor elkaar te krijgen wordt in het (Enterprise) Visual eCommerce platform gebruik gemaakt van een gestandaardiseerd design systeem.

Of het nu gaat om hero banners, geanimeerde content kaders, actie knoppen of afbeelding sliders, het platform zorgt voor een uniforme weergave.

Dit is mogelijk gemaakt door de componenten library welke eenvoudig via het gekoppelde CMS ingesteld kunnen worden.
Als UX-expert zorgt Proud Nerds ervoor dat het platform een gestroomlijnde gebruikersinterface biedt met een logische clickflow.

Uiteraard presenteren we dit in de huisstijl van jouw merk.

Begeleid jouw klanten naar de juiste product keuzes

Visuele product selectie

Breng beleving in de product selectie funnel. De tijden van saaie stappen wizards zijn voorbij. Breng visueel detail aan in de stappen en informeer gebruikers optimaal.
Optimaliseer de weergave en het gebruiksgemak door de product selectie functionaliteit van Visual eCommerce in te zetten. 

Waarom 3D in eCommerce?

40% meer conversie

De aankoopbereidheid wordt verhoogd doordat klanten alles tot in de detail kunnen bekijken. Geen detail blijft ongezien.

Minder retouren

Klanten weten beter wat ze bestellen. Het voldoet eerder aan de verwachting waardoor het retouren percentage omlaag kan.

3D render als foto​

In plaats van traditionele productfoto's te gebruiken, of als aanvulling daarop, kan 3D de oplossing bieden. Door productfotografie te vervangen door 3D-modellen, kun je kosten besparen.​

Product bekendheid

Laat jouw klanten ambassadeur van jouw product zijn door de gave ervaring te laten delen. Innovatie spreekt.

Waarom de Visual eCommerce Product Configurator

Geschikt voor complexe producten

De model- en presetmanager maken het mogelijk zeer complexe producten in te richten. Denk hierbij aan afhankelijkheden tussen opties, prijs calculaties, connectiviteit en tekst validatie.

CPQ - Stroomlijn tot aan het productieproces

Stel de onderliggende data in de configurator zo in dat het productie proces gelijk van start kan. Alle keuzes van jouw klanten worden vastgelegd bij de offertes en orders.

Lead generator voor marketing

Gebruik de configurator voor gave marketing campagnes. Laat klanten eenvoudig gemaakte configuraties delen als gaaf design.

Unieke model- & preset manager

Het platform is gemaakt voor product configuratie en is daarna breder ingezet voor Visuele eCommerce. Het platform DNA ademt product configuratie bouwstenen.

3D weergave en configuratie zonder beperkingen in techniek

3D, parametrisch flexibel en hoogwaardige 2d layering

Onze 3D configurator bevat drie verschillende render technieken voor de weergave van de gekozen configuratie opties.
Standaard object 3D, flexibele parametrische 3D en super-realistische 3D via geslaagde 2D afbeeldingen. 

3D object modellen

De meest gangbare variant van 3D weergave en rendering is die van object model weergave. Snel, interactief en een optimale blans tussen realistische weergave en snelheid.

Parametrische 3D

Toegepast bij meubels, keukens, kozijnen, deuren en andere product groepen waarbij flexibele maatvoering en vormen van belang zijn. Dit type 3D ondersteunt parametrische logica.

Foto realistische 3D

Wanneer interactiviteit en een 360 weergave van producten minder van belang is, maar bijvoorbeeld flexibele maatvoering en logica wel, kan er zelfs fotorealistisch geconfigureerd worden via de unieke Visual eCommerce image layering engine.

Let's talk

Aan de slag met 3D product configuratie

Wij zijn benieuwd naar jouw ambities! We leggen je met plezier uit wat (Enterprise) Visual eCommerce voor jouw kan betekenen binnen jouw eCommerce productstrategie.